Bologna lufthavnBilleje Bologna lufthavn

Bologna Guglielmo Marconi Airport (italiensk: Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi) (IATA: BLQ) er en international lufthavn, der betjener byen Bologna i Italien. Den ligger ca. 6 km nordvest for byens centrum i Emilia-Romagna-regionen i Italien. Lufthavnen er opkaldt efter Guglielmo Marconi, der er født i Bologna, og som vandt Nobelprisen som italiensk elektroingeniør.

Indtil slutningen af det 19. århundrede var Bologna en af de europæiske byer, der var omgivet af en mur, som man stadig kan se spor og levn af den i dag. Byen har et væld af attraktioner med et væld af middelalder-, renæssance- og barokkunstmonumenter.

Blandt Bolognas tårne er det mest berømte det centrale “Due Torri” (Asinelli og Garisenda), hvis ikoniske skæve former er et populært symbol på byen. I alt er der omkring 38 kilometer kolonnader i byens historiske centrum, hvilket giver mulighed for lange sightseeing- og gåture.

Basilica di San Petronio blev bygget mellem 1388 og 1479 (men er stadig ufærdig) og er den tiende største kirke i verden med sine imponerende dimensioner: 132 meter lang og 66 meter bred, mens hvælvingen når op på 45 meter indenfor og 51 meter på facaden. Det er en gotisk kirke bygget af mursten. Stefansbasilikaen og dens helligdom er blandt de ældste bygninger i Bologna, der traditionelt går tilbage til det 8. århundrede, hvor der lå et gammelt tempel dedikeret til den egyptiske gudinde Isis. Basilica of Saint Dominic er et eksempel på romersk arkitektur fra det 13. århundrede. Fransbasilikaen, Santa Maria dei Servi og San Giacomo Maggiore er andre pragtfulde eksempler på arkitektur fra det 14. århundrede, sidstnævnte med kunstværker fra renæssancen som f.eks. altertavlen af Lorenzo Costa Bentivoglio. Endelig er San Michele in Bosco-kirken et religiøst sted fra det 15. århundrede, der ligger på en bakke ikke langt fra byens historiske centrum.

Et besøg i Bologna kan være et besøg værd, da der er så meget at se og lave i denne smukke og historisk levende by, for ikke at nævne de omkringliggende byer.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til den bedste pris. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Sørg for, at din rejse er behagelig, vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.