Larnaca lufthavnBilleje Larnaca lufthavn

Larnaca International Airport (LCA) ligger 4 km sydvest for Larnaca i det sydlige Cypern. Øen Cypern har to lufthavne, den anden er Phapos (Paphos) International Airport. Larnaca Lufthavn håndterer dog mere trafik på øen. Mange flyvninger er sæsonbestemte, dog er der mange bedre kendte flyselskaber. Forud for Larnaca kommer den tredjestørste by på Cypern, Nicosia og Limassol. Byen har en befolkning på mere end 50.000, mens befolkningen i det omkringliggende landskab tæller næsten 150.000. Dens kyst er omgivet af Middelhavet.

Byen er berømt for sin palmekantede strand kaldet Foinikoudes. Også berømt er kirken St. Lazarus, bygget i det 9. århundrede, byzantinsk, gotisk, barok og rokoko i stil. Det er en græsk-ortodoks kirke. Det næste interessepunkt er Hala Sultan Tekke, også kendt som Umm Haram-moskeen, en muslimsk moske på den vestlige bred af Larnaca Salt Lake. Hala Sultan Tekke-komplekset består af en moske, mausoleum, minaret, kirkegård og kloster. Nutidens kompleks, åbent for alle og ikke tilhører nogen religiøs bevægelse, ligger i rolige omgivelser.

Kamares-akvædukten, også kendt som Bekir Pasha-akvædukten, blev bygget nær den gamle vej til Limassol og begyndte at bygge i 1747. Det blev karakteriseret som den mest betydningsfulde vandforsyning bygget i Cypern.

Larnaca Slot er også en lokal attraktion. Den blev bygget for at beskytte Cyperns sydkyst og havnebyen Larnaca og blev senere brugt som artilleristation, fængsel og museum. Det blev bygget på ruinerne af det gamle Kitium, eller Citium på latin, som var fødestedet for den stoiske filosof Zeno. Kongeriget Kitium var i det 13. århundrede i denne region.

Dets museer omfatter det arkæologiske museum, det byzantinske museum for Agios Lazarus, middelaldermuseet, Larnacas naturhistoriske museum, byhistoriske arkiver, folkloremuseet og Kyriazis medicinske museum. Også kendt er byens brass band, som blænder byens besøgende med sin musik.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til den bedste pris. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Sørg for, at din rejse er behagelig, vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.