Salento-halvøen

Salento-halvøen

Salento eller også kendt som Salento-halvøen er en geografisk og historisk region i den sydlige ende af den administrative region Apulien i det sydlige Italien. Det er en af ​​halvøerne på den italienske halvø, nogle gange beskrevet som hjørnet af de italienske “støvler”. Det dækker hele det administrative område i provinsen Lecce, det meste af provinsen Brindisi og en del af Taranto.

Halvøen er også kendt som Terra d’Otranto, og førhen var det Sallentina. I oldtiden blev det kaldt Calabrien eller Messapia under forskellige navne.

Salento-halvøen består af kalksten, som deler Taranto-bugten vest for Otrantostrædet i øst, Adriaterhavet i nord og Det Ioniske Hav i syd. Det omfatter landegrænserne mellem Det Ioniske Hav og Adriaterhavet, hele vejen til “Messapic Threshold”, en lavning langs Taranto-Ostuni-linjen.

Kysttårnene i Salento er også kystvagttårne, da halvøens kyst længe har været udsat for flådeangreb fra saracenerne. De første tårne ​​kunne være bygget af normannere. De resterende historiske tårne ​​er for det meste fra det 15. og 16. århundrede. De overlevede for det meste som ruiner.

I provinsen Lecce er Ciolo-grotten et af de vigtigste turistmål.

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.

airport taxi, billeje Barcelona lufthavn, billeje Cagliari lufthavn, billeje Alghero lufthavn, billeje Napoli lufthavn