Santorini lufthavnBilleje Santorini lufthavn

Santorini (Thira) International Airport (IATA: JTR) er en lufthavn i Santorini, Grækenland. Lufthavnen fungerer både som militær og civil lufthavn. Det ligger ca. 6 km sydøst for Thira bymidte.

Øen Santorini ligger i den sydlige del af Grækenland. Der er flere byer på øen. Den første af disse er øens hovedstad, Fira.

Fira er en by med hvidkalkede huse, der er bygget på kanten af en 400 meter høj caldera på den vestlige kant af øen Thera. De to største attraktioner i byen er det arkæologiske museum i Thera og museet for forhistorisk Thera sydøst for den hvide ortodokse katedral i Ypapanti. Byen er hjemsted for flere kirker, herunder Ypapanti-katedralen og de tre klokker i Fira. Fra Fira er der panoramaudsigt over den 18 km lange caldera fra Kap Akrotiri til den nordlige del af Kap Ag. Nikolaos og den vulkanske ø Nea Kameni midt på øen Thirassia. Store krydstogtskibe anker op i den lille havn mellem Nea Kameni og Fira.

En anden interessant bebyggelse er Pyrgos Kallistis eller blot Pyrgos, som bogstaveligt talt betyder “tårn”. Det ligger 7 km fra øens hovedstad, Fira. Det er bygget som et amfiteater på en bakke med en storslået udsigt over Santorini i næsten alle retninger. På toppen af denne bakke ligger ruinerne af et slot (Kasteli), som engang var øens administrative centrum. Pyrgos er et typisk eksempel på middelalderlig arkitektur med smalle, labyrintiske gader, fæstningslignende mure og skjulte passager. I dag er det en af de mindst turistede landsbyer på Santorini og et ideelt rejsemål for turister, der søger fred og ro.

Emporio eller Emporeio, også kendt som Nimborios, ligger 12 km fra Fira, nær Profitis Ilias-bjergkæden. Emporio omfatter det gamle Goulas-slot og nogle kirker, f.eks. Sankt Nikolaus Marmaritis. En anden interessant bebyggelse og seværdighed er Oia, også kendt som Ia. Her bør du besøge flådemuseet, der ligger i et slot fra det 19. århundrede.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til den bedste pris. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Sørg for, at din rejse er behagelig, vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler, book på forhånd i lufthavnen!

autóbérlés Santorini repülőtér, billeje Chania lufthavn, billeje Karpathos lufthavn

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.