Sevilla lufthavnBilleje Sevilla lufthavn

Sevilla lufthavn (SVQ) er et af Spaniens travleste luftfartscentre og den vigtigste internationale lufthavn i det vestlige Andalusien. Den ligger 10 kilometer nordøst for Sevilla centrum og betjener mange destinationer i Europa og Nordafrika. Det er også et vigtigt knudepunkt for Ryanair og er hjemsted for følgende store flyselskaber: British Airways, EasyJet og Wizz Air.

Andalusiens største by med en befolkning på ca. halvanden million indbyggere ligger i det sydlige Spanien, få kilometer fra Atlanterhavet og Gibraltarstrædet og næsten en armslængde fra Nordafrika. Sevilla har også tre steder på UNESCO’s verdensarvsliste: Det kongelige palads (Alcázar-paladset), der blev bygget til den kristne konge af Castilien, blev bygget uafbrudt fra 1181 i omkring 500 år. Den anden er katedralen Saint Mary of the See, den tredjestørste gotiske kirke i verden, bygget mellem 1401 og 1519. Det tredje er General Archive of the Indies, som rummer værdifulde arkivalier om det spanske imperiums historie.

Byen har en spændende historie, og det er en af grundene til, at den er så mangfoldig. Den blev grundlagt i romersk tid, var under muslimsk og derefter kristent styre og blev til sidst et økonomisk centrum efter de store opdagelsesrejsende (som Magellan). Andre bemærkelsesværdige bygninger er rådhuset, der er bygget i det 16. århundrede, og den kongelige tobaksfabrik, en barokbygning fra det 18. århundrede. Langs floden ligger Torre del Oro, et vagttårn, som i oldtiden beskyttede byen mod fjendtlige skibe. Palacio de San Telmo, som tidligere var et universitet, er nu hjemsted for den autonome regering.

Der er masser af museer at besøge på vejen, f.eks. det historiske museum og museet for kunst og traditioner. Sevilla er også berømt for sine parker og haver. For eksempel Maria Luisa-parken eller det kongelige palads’ haver. Den er også kendt for sine teatre, som f.eks. Lope de Vega, og sin musik, den verdensberømte flamenco, en folkemusik- og dansestil fra sigøjnerne i Andalusien, som udviklede sig i det 18. og 19. århundrede.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til den bedste pris. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Sørg for, at din rejse er behagelig, vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.