Zakynthos lufthavnBilleje Zakynthos lufthavn

Zakynthos internationale lufthavn “Dionysios Solomos” (ZTH) ligger på øen Zakynthos (Zante på græsk). Lufthavnen ligger tæt på byen og kysten Kalamaki, som er en del af Zakynthos’ nationale havpark. Det ligger 4 km fra Zakynthos by. Flere flyselskaber opererer sæsonbestemte flyvninger, f.eks. British Airways, EasyJet, Ryanair og Wizz Air.

Øen Zakynthos ligger i Det Ioniske Hav, vest for den græske halvø, og er den tredjestørste ø i Det Ioniske Hav med en befolkning på 40.000 indbyggere. Øens kælenavn er Levantes blomst, der blev opkaldt sådan af venetianerne, som prægede øens historie i 1500-1700-tallet.

Blandt seværdighederne er Kato Gerakari-kirken, den katolske Sankt Markus-kirke og busten af Ugo Foscolo, en italiensk forfatter, revolutionær og digter, hvis oprindelige navn var Niccolò Foscolo. Også Sekania-stranden, Laganas-bugten, kulturcentret på Dionysios Solomos-pladsen. Særligt bemærkelsesværdigt er havskildpadden, som er et lokalt naturfænomen, der lever på øen.

Det er også værd at bemærke om byen Zakynthos, at den ud over det officielle navn Zakynthos også kaldes Chora (som betyder byen), et almindeligt navn i Grækenland, når øens navn er det samme som hovedstadens navn. Den har næsten 17.000 indbyggere. Tæt knyttet til byen og samtidig til øen er navnet Dionysios, en ærkebiskop fra det 16. århundrede, efter hvem en kirke er opkaldt: Agios Dionysios-kirken. Komponisten Pavlov Carrer, den førnævnte Ugo Foscolo, digteren Andreas Kalvos og digteren Dionysios Solomos, efter hvem øens lufthavn blev opkaldt. Der er også en statue af digteren i byen. Søsterbyerne omfatter Limassol (Cypern), Serravalle (San Marino) og Kiryat Bialik (Israel).

Navagio-kysten er også et besøg værd i nordvest, omgivet af høje klipper og derfor kun tilgængelig med båd. I den sydlige del af øen ligger Keri, en lille bjergby med et fyrtårn.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til den bedste pris. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Sørg for, at din rejse er behagelig, vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.