Dublin lufthavnBilleje Dublin lufthavn

Dublin Lufthavn – stavet Aerfort Bhaile Átha Cliath – (IATA: DUB) er en international lufthavn, der betjener Dublin, Irlands hovedstad. Lufthavnen ligger i Collinstown, 7 km nord for Dublin og 3 km syd for byen Swords.

Dublin er en af de mest populære byer og rejsemål i de angelsaksiske lande. Den fremragende geografiske beliggenhed betyder, at der er et væld af muligheder, ikke kun i byen, men også uden for byen. Dublin ligger på østkysten ved Liffey-flodens udløb i en bugt i provinsen Leinster. Den er afgrænset mod syd af Dublin Mountains, der er en del af Wicklow Mountains.

Byen har mange attraktioner og monumenter, der går flere hundrede år tilbage i tiden. Et af de ældste er det berømte Dublin Castle, der ligger i byens centrum. Et af de nyeste monumenter er dog Dublin Tower, officielt kendt som “Monument of Light”, et 121 meter højt tårn af rustfrit stål, der ligger på O’Connell Street.

I byens centrum kan du også beundre Trinity College Old Library, som huser Kells-bøgerne, som er håndskrifter illustreret af irske munke omkring 800 e.Kr. Dette bibliotek er et af de mest besøgte steder i byen. En anden velkendt er Ha’penny Bridge, en jernbro over Liffey-floden, som er et af Dublins mest fotograferede vartegn og betragtes som en af Dublins mest ikoniske seværdigheder.

Andre seværdigheder og monumenter omfatter Christ Church Cathedral og St. Patrick’s Cathedral, Mansion House, Molly Malone-statuen, bygningskomplekset omkring Leinster House, herunder dele af National Museum of Ireland og National Library of Ireland.

Der er mange grønne områder og parker rundt omkring i byen. Nogle af de mere kendte og populære parker er Phoenix Park, Herbert Park, St. Stephen’s Green, Saint Anne’s Park og Bull Island.

Der er også mange muligheder for shopping og underholdning i Dublin. Du kan f.eks. besøge den mest berømte irske pub, Temple Bar syd for floden Liffey, og mange andre hyggelige irske pubber.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til den bedste pris. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Sørg for, at din rejse er behagelig, vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler, book på forhånd i lufthavnen!

billeje Edinburgh lufthavn, billeje Prag lufthavn

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.