Lissabon lufthavnBilleje Lissabon lufthavn

Lissabons internationale lufthavn, også kendt som Humberto Delgado Airport (LIS), ligger 7 km nordøst for Lissabons centrum. Trafikmæssigt er den den 20. mest besøgte lufthavn i Europa og er et særligt vigtigt knudepunkt for trafikken mellem Brasilien og Afrika. Der er adskillige flyselskaber, der opererer fra Lissabon Lufthavn.

Lissabon er Portugals hovedstad med en befolkning på en halv million indbyggere og er beliggende langs den nordlige Atlanterhavskyst, knap 150 kilometer fra Spanien. Byen anerkendes som en af de mest betydningsfulde byer på verdensplan og spiller en central rolle inden for områder som finansiering, handel, medier, underholdning, kunst, uddannelse og turisme. Lissabon er en af de to portugisiske byer (den anden er Porto), der kan betragtes som vigtige globale byer.

✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling

Byen er især berømt for sin arkitektur, der omfatter romanske, gotiske, barokke, moderne og postmoderne bygninger, som man finder rundt omkring i Lissabon. Byen er rig på monumenter langs hovedvejene, og der er også en mangfoldighed af museer og kunstsamlinger. De to mest besøgte museer i byen er Nationalmuseet for antik kunst, som rummer en af verdens største kunstsamlinger, og National Carriage Museum, der huser verdens største samling af kongelige vogne og kareter. Herudover bør det nationale arkæologiske museum, Lissabon-museet, det nationale Azulejo-museum og det nationale museum for moderne kunst og videnskab nævnes.

Lissabons operahus, Teatro Nacional de São Carlos, har aktive kulturelle programmer, især om efteråret og vinteren. Andre betydningsfulde teatre inkluderer Centro Cultural de Belém og Gulbenkian Foundation. Cristo-Rei-monumentet ligger langs floden Tagus og er en monumental struktur, der ligner Kristus-statuen i Rio de Janeiro. Det blev bygget af portugiserne under Anden Verdenskrig som et slags taknemmelighedsmonument.

Endvidere kan Lissabon-katedralen, også kendt som Sé-katedralen, og VII. Edward Park nævnes. Byen huser også to UNESCO-verdensarvsteder: Belém-tårnet og Jerónimos-klosteret. I 1994 blev Lissabon desuden udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad.

DiscoverCars.com er betroet af over en halv million kunder over hele verden, der har reserveret udlejningsbiler på mere end 8.000 steder i 137 lande. Arbejde med berømte mærker som Avis, Hertz, Alamo, Dollar, Thrifty, National, Sixt, Europcar og Budget samt de bedst ansete lokale leverandører.

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

Andre afhentningssteder: billeje Faro lufthavn, billeje Funchal lufthavn, billeje Porto lufthavn

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler. Pas på komforten på din rejse og vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!