Porto lufthavnBilleje Porto lufthavn

Francisco Sá Carneiro lufthavn (IATA: OPO) eller blot Porto lufthavn i nærheden af Porto (Porto), Portugal. Det ligger 11 km nordvest for Clérigos-tårnet i centrum af Porto, i nærheden af kommunerne Maia, Matosinhos og Vila do Conde.

Porto, også kendt som Porto, er den næststørste by i Portugal, hovedstaden i Porto-regionen og en af de største byer på Den Iberiske Halvø.

I 2001 delte Porto titlen som europæisk kulturhovedstad med Rotterdam. Som en del af disse begivenheder blev Casa da Música, et stort koncertcenter designet af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas, taget i brug og færdiggjort i 2005. Porto er også kendt for brødrene Lumière’s første biograffilm, som var en forløber for biografen, og som blev vist i byen. I den forbindelse kan du finde mindesteder, historier og mindesmærker i byen. Porto har en række museer, koncertsale, teatre, biografer, kunstgallerier, biblioteker og boghandlere. Portos mest kendte museer er Museu Nacional de Soares dos Reis (Nationalmuseet for Soares dos Reis), som fokuserer specifikt på portugisiske kunstbevægelser fra det 16. til det 20. århundrede, og Museu de Arte Contemporânea (Museu de Arte Contemporânea) under Serralves Foundation.

I byen findes der koncertsale som Coliseu do Porto, som er bygget af den portugisiske arkitekt Cassiano Branco og er et eksempel på portugisisk kunstnerisk udsmykning. Andre bemærkelsesværdige steder er det historiske São João National Theatre, Rivoli Theatre, Batalha Cinema og det førnævnte Casa da Música, som blev indviet i 2005. Byen er hjemsted for Lello Bookshop, der ofte betragtes som en af de bedste boghandlere i verden. Porto er hjemsted for den største synagoge på Den Iberiske Halvø og i Europa, Kadoorie-synagogen, der blev indviet i 1938.

Porto er også hjemsted for mange traditionelle portugisiske gastronomiske oplevelser. En typisk ret i Porto er Tripas à Moda do Porto (Tripas på Porto-stil). Bacalhau à Gomes de Sá er en anden typisk torskeret, der er typisk for byen, da torsk er hjemmehørende i området.

Det er derfor et besøg værd at besøge Porto, da det byder på mange uforglemmelige oplevelser.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til den bedste pris. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Sørg for, at din rejse er behagelig, vær fuldstændig beskyttet, når du lejer en bil, vælg fuld forsikring!

Vælg mellem eksklusive biludlejningsaftaler, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.