Pelion halvøen

Pelion halvøen

Pelion halvøen ligger i Grækenland, halvvejs mellem Athen og Thessaloniki. Den nærmeste lufthavn er Nea Anchialos National Airport (VOL) nær Nea Anchialos, der betjener Volos, også kendt som Volos Central Greece Airport. Lufthavnen med flere valgmuligheder er dog tilgængelig i Athen, officielt kendt som Athens internationale lufthavn Eleftherios Venizelos (ATH), den travleste internationale lufthavn i Grækenland.

Den nærmeste by til Pelion-halvøen er Volos, en kystnær havneby i Thessaly, halvvejs nord for Athen. 330 km og nord for Thessaloniki, 220 km. Det er den sjette mest befolkede by i Grækenland. Thessalien er den største landbrugsregion i landet, og Volos er den vigtigste havneby. Med en befolkning på næsten 150.000 er det et vigtigt industrielt centrum, mens havnen er en symbolsk og fysisk bro mellem Europa og Asien.

Der er nogle museer i Volos, der er et besøg værd. Disse omfatter det arkæologiske museum, museet for naturhistorie, museet for moderne historie, jernbanemuseet i Thessalien, det nationale museum for industrihistorie og museet for entomologi. Det skiller sig også ud med sin gastronomi: en af ​​de vigtigste funktioner og turistspecialiteter i Volos er den traditionelle tsipouro-drink og skaldyr serveret med den.

På Pelion-halvøen er Pelion-bjergene, hvoraf den højeste top er Pourianos Stavros, som er 1.624 meter høj. Det er et bredt bjerg tilgroet med smuk skov. Tårnene på det er historiske bygninger såvel som vigtige vartegn for lokalbefolkningen. Panoramaudsigten fra Pelion byder på udsigt over dalen, bjergene i West Magnesia, Mount Olympus, sletterne i Thessalien og de nærliggende bjerge, Mavrovouni, Euboea, Central Grækenland og de nordlige dele af Sporaderne.

De fireogtyve små bosættelser i det moderne Pelion har bevaret deres traditionelle Pelion-arkitektur og konstruktion med stenbygninger, der er professionelt udskåret af lokal grå, blå eller grøn skifer og rød ler. Nogle nærliggende landsbyer og bosættelser, hvis du virkelig vil udforske halvøen: Argalasti, Makrinitsa, Milies, Mouresi, Portaria, Tsangarada.

Billeje Pelion halvøen

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til de bedste priser. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail. Book bil nu med Discover Cars, det er nemt at leje en bil i Lefkada.

Se de bedste tilbud på biludlejning ét sted, og book din bil på få minutter til din planlagte ferie på Pelion halvøen.

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.

Afhentningssteder i nærheden af Pelion: Athen lufthavn, Thessaloniki lufthavn

taxi fare, transzfer