Gran Canaria lufthavnBilleje Gran Canaria lufthavn

Gran Canaria lufthavn (LPA), også kendt som Gando lufthavn på øen Gran Canaria, er en vigtig lufthavn for spansk luftfart.

Lufthavnen ligger i den østlige del af Gran Canaria, ved Gando-bugten (Bahía de Gando), 19 km syd for Las Palmas og 25 km fra de mere populære turistområder. I 2014 transporterede den mere end 10,3 millioner passagerer. Gran Canaria Lufthavn er et vigtigt knudepunkt for passagerer, der rejser til Vestafrika såvel som de atlantiske øer og Azorerne.

De Kanariske Øer er en øhav, der er en del af Spanien. Fra og med 2019 havde øen en befolkning på 851.000, hvilket repræsenterer omkring 40% af øhavets befolkning. Det ligger i Atlanterhavet, cirka 150 kilometer fra Afrikas nordvestkyst og omkring 1.350 kilometer fra Europa. Med et areal på 1560 km2 og en højde på 1956 meter over havets overflade. Gran Canaria er den tredje mest folkerige ø i Spanien. Denne ø kaldes et “miniaturekontinent” på grund af mangfoldigheden i forskellige klimaer og landskaber med lange strande og hvide klitter. En betydelig del af øen er et UNESCO-beskyttet område.

Mod syd er en stor fuglepark, Palmitos Park, samt mange badebyer. Playa del Ingles er hjemsted for Yumbo Center, der åbnede i 1982 og har næsten 200 butikker, herunder barer, restauranter, caféer, modebutikker, elektronikbutikker og smykkebutikker.

Hovedstaden er Las Palmas de Gran Canaria. Las Canteras Strand, et beskyttet område og et dykkerområde ligger i hjertet af byen. Las Palmas de Gran Canaria er også kendt for sin årlige karneval. Det var det første stop på ekspeditionen af Christopher Columbus på vej tilbage fra Amerika. Andre attraktioner i hovedstaden inkluderer Museo Canario (det vigtigste arkæologiske museum i øhavet), katedralen og Plaza del Espíritu Santo. Terror er helligdommen for Virgen del Pino, skytshelgen for Gran Canaria. Dens fejring fejres den 8. september.

Byen Agüimes på den østlige del af øen er omhyggeligt restaureret, og byens centrum, centreret om en gammel kirke og et fredeligt torv, fremkalder det stille liv i en traditionel kanarisk by.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til de bedste priser. 24-timers kundeservice er tilgængelig hver dag i ugen på 12 sprog via chat, telefon eller e-mail.

Andre afhentningssteder i Spanien: Mallorca lufthavn, Alicante lufthavn, Torremolinos, Fuengirola, Las Palmas lufthavn, billeje Tenerife lufthavn, billeje Fuerteventura lufthavn

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.