Catania lufthavnBilleje Catania lufthavn

Catania-Fontanarossa lufthavn (italiensk: Aeroporto Internazionale Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa) (CTA), også kendt som Vincenzo Bellini lufthavn, er en international lufthavn i Catania, lufthavnen i den næststørste by på den italienske ø Sicilien. Det er opkaldt efter operakomponist Vincenzo Bellini, der blev født i Catania. Det er den sjette travleste lufthavn i Italien. Den travleste rute er Catania / Fontanarossa – Rom / Fiumicino-ruten.

Det er den næststørste by på Sicilien efter Palermo og en af ​​de ti største byer i Italien. Det er beliggende på østkysten af ​​Sicilien, der grænser op til Det Ioniske Hav. Der er 58 kommuner i provinsen Catania med byen Catania, den syvende største by i Italien. Byen har en samlet befolkning på omkring 300.000, mens provinsen Catania er hjemsted for mere end en million.

Byen blev begravet under lava utallige gange, så det er muligt, at der i århundreder og årtusinder har forskellige lag bevaret de arkitektoniske monumenter fra tidligere perioder. Disse gamle, overlevende strukturer er nogle af dem, der kan ses: det græsk-romerske teater i Catania fra det 2. århundrede, Odeon fra det 3. århundrede, som kan rumme 1.500 tilskuere. Amfiteatret, den græske akropolis Montevergine, den romerske akvedukt og forum, kristne basilikaer og gravmonumenter, katakomber og en romersk søjlegang.
Romerske termiske bade er også kendt, såsom Achillean Baths og de fire “quain” bade.

Catania kan prale af utallige barokke og historiske kirker. Dette inkluderer katedralen, som blev bygget mellem 1070 og 1093 og genopbygget efter jordskælvet i 1693. Her er kirken St. Francis of Assisi, hvor resterne af dronning Eleanor af Sicilien opbevares som relikvier. Helligdommen for Vor Frue af Ognina, bygget i 1308, kan også være interessant. I nærheden ligger et tårn kaldet St. Mary’s (Torre Santa Maria), som i det 16. århundrede hjalp med at afvise piraternes angreb.

Andre interessante seværdigheder inkluderer Ursino-slottet, bygget i det 13. århundrede, eller posthuspaladset, Bellini-teatret, Bellini-haven og den botaniske have.

Discover Cars i mere end 150 lande hjælper dig med at finde den rigtige bil til de bedste priser. 24-timers kundeservice er tilgængelig på 12 sprog hver dag i ugen via chat, telefon eller e-mail.

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

billeje Malta lufthavn, billeje Palermo lufthavn

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.