Amalfikysten

Amalfikysten

Amalfikysten (på italiensk: Costiera Amalfitana) er en kyststrækning ved Det Tyrrhenske Hav i Salernobugten i det sydlige Italien.

Amalfikysten er en populær turistdestination for regionen og for Italien som helhed og tiltrækker tusindvis af turister hvert år.

Ligesom resten af regionen har Amalfikysten et middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Sorrento-halvøen ligger på en relativt stejl sydkyst, hvilket giver lidt plads til landområder og landbrugsområder. Den eneste vej til Amalfikysten er den 40 kilometer lange Strada Statale, som løber langs kysten fra byen Vietri sul Mare i øst til Positano i vest. Der er tretten kommuner på Amalfikysten, og mange af dem har fokus på turisme.

Amalfikysten er kendt for produktionen af limoncello-likør, da området er kendt for sin citrondyrkning, kaldet sfusato amalfitano på italiensk, som dyrkes i terrasserede haver langs hele kysten mellem februar og oktober.

Den nærmeste lufthavn er Salerno Costa d’Amalfi lufthavn. Men den mest benyttede lufthavn til at nå regionen fra udlandet er Napoli Internationale Lufthavn (Napoli-Capodichino).

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.

billeje Napoli lufthavn, billeje Alghero lufthavn, billeje Cagliari lufthavn, billeje Milano Malpensa lufthavn, billeje Rom Fiumicino lufthavn