Hersonissos

Hersonissos

Hersonissos (som betyder “halvø”) er en ferieby i den nordlige del af Kreta, på grænsen til Middelhavet og Det Ægæiske Hav. Byen ligger omkring 25 km øst for Heraklion og vest for Agios Nikolaos. Det, der almindeligvis kaldes Hersonissos, er faktisk en del af halvøen og havnen, en regional enhed i Heraklion. Det ligger 25 km fra Heraklion Lufthavn og 27 km fra Heraklion Havn.

Hersonissos er et kretensisk ferieområde, der også er hjemsted for den eneste golfklub på øen. Turistattraktioner omfatter Hersonissos Aquarium, Labyrinth Amusement Park og Dinosauria Park i Gournes. Hersonissos har mange strande. Disse omfatter Potamos Karteros, Tobruk, Arina, Vathianos Kampos, Kokkini Hani, Gournes, Gouves, Apolselemis, Analipsi, Anissara, Sarantaris, Hersonissos, Stalida, Klotsani, Malia og Potamos. Så vi kan se, at området omkring Hersonissos er fyldt med strande og badeområder, så det er bestemt værd at tage en pause i vores ferie for at besøge og besøge alle strandene.

Beliggende i den moderne by Hersonissos tjente den antikke by Chersonesos, en vigtig havn fra det klassiske Grækenland til byzantinsk tid, byen Lyttos. Nogle steder kan man stadig se rester af den tidlige havn. På strandpromenaden ligger en pyramideformet romersk springvand med mosaikker af fiskescener. På toppen af ​​den stenede bakke bag havnen står ruinerne af en tidlig kristen basilika med gulvmosaikker.

Området omkring Hersonissos er berømt for sine forhistoriske arkæologiske fund. På kysten, omkring en kilometer øst for Hersonissos, lå et gammelt tempel dedikeret til gudinden Britomartis.

Den antikke by Chersonasus var tidligt nok vigtig i den romerske provins Creta et Cyrenaica til at blive et kristent bisperåd, centrum for hovedsædet i Gortyna. I området kan vi opdage mange seværdigheder, steder og minder, der minder om dette, vi kan støde på adskillige historiske skatte under vores tur.

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.

autóbérlés Hersonissos, billeje Lanzarote lufthavn, billeje Gran Canaria lufthavn, billeje Heraklion lufthavn, billeje Athen lufthavn