Argassi

Argassi

Argassi er en ferieby på den sydlige del af øen Zakynthos i Grækenland, som ligger på øens østkyst ved den nordvestlige fod af Skopos-bjerget. Den ligger 3 km sydøst for Zakynthos by og 3 km nordøst for Kalamaki. Argassi er en populær badeby.

En af attraktionerne i Argassi er Argassi-broen, også kendt som Venedig-broen. Den berømte bro, der blev bygget ved udløbet af en flod og nu er ødelagt, ligger 10 meter fra kysten i den lille havn Argassi. Næsten halvdelen af broen, som tidligere var en del af hovedvejen, ligger nu på kysten, mens den anden halvdel ligger i havet. Årsagen hertil er den kraftige erosion, som havvand og vind forårsager. Broen blev oprindeligt bygget i 1885 og består af tre buer.

Der er også flere religiøse steder, f.eks. kirken St Spyridon of Sgournes, som ligger kun 1,2 km fra Argassi bymidte ved strandpromenaden. Det er et kloster fra det 16. århundrede, som blev plyndret af pirater i de foregående århundreder og ødelagt af jordskælvet i 1953. Den blev endelig restaureret til sin oprindelige form i 2009.

Et andet religiøst sted, der giver en følelse af autentisk græsk liv, er Panagia Skopiotisa-klosteret, som ligger en længere gåtur fra landsbyens centrum. Dens særlige kendetegn er, at den ligger på toppen af Skopos Hill. Den snehvide kirke i tværskibsstil med en kuppel blev bygget i 1624 og står i dag på ruinerne af et gammelt kloster, som menes at være bygget på stedet for den meget ældre Artemis-kirke.

St. Sthathis-kirken ligger i landsbyen. Den traditionelle fejring til ære for Sankt Eustathios afholdes i Argassi og er dedikeret til landsbyens centrale kirke. Den 20. september omfatter festlighederne traditionel musik, dans, mad og festligheder, hvor alle nyder og deler deres festlige begejstring.

Der er flere strande i området, hvor du kan tage en dukkert i det dejlige, krusede hav. Landsbyen har også mange indkvarterings- og restaurationsfaciliteter, hvor du kan smage Grækenlands og øens gastronomi og specialiteter.

TIP: Undgå at vente og stå i kø, book på forhånd i lufthavnen!

Søg, Sammenlign og Spar op til 70%! ✓ Ingen skjulte omkostninger ✓ Ingen reservationsgebyrer ✓ Gratis afbestilling. Stort valg, 500+ Trusted Udbydere, stærkt anbefalet af vores kunder.

billeje Lanzarote lufthavn, billeje Lefkas, billeje Zakynthos lufthavn, billeje Korfu lufthavn